ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντενκτάς: Oι συνομιλίες οδεύουν θετικά και ότι η «κυβέρνηση» στηρίζει τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζi

Ντενκτάς: Oι συνομιλίες οδεύουν θετικά και ότι η «κυβέρνηση» στηρίζει τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζi

Κανένας Τ/κ “αξιωματούχος” πήγε τελικά στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο μετά την ακύρωση της συνάντηση του νέου “πρωθυπουργού” Χουσείν Οζγκιουργκιούν με την Αχμέτ Νταβούτογλου ματαιώθηκε και η επίσκεψη του αναπληρωτή “πρωθυπουργού” και “υπουργού” δημοσιονομικών, Σερντάρ Ντενκτάς και του “υπουργού” οικονομικών και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν στην τουρκική πρωτεύουσα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη.

Ο κ. Ντενκτάς είχε δηλώσει ότι επειδή κατά την απουσία του κ. Νταβούτογλου στις ΗΠΑ θα τον αναπληροί ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Τουγρούλ Τουρκές, η επίσκεψη στην Άγκυρα για τις συζητήσεις για το οικονομικό πρωτόκολλο θα πραγματοποιηθεί σε κατοπινό στάδιο.

Οι επισκέψεις θα γίνουν σε κατοπινό στάδιο, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες.

Σε συνέντευξή του στην Κίπρις σήμερα ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι το “υπουργείο” δημοσιονομικών δεν είναι έτοιμο για ένταξη στην ΕΕ σημειώνοντας την ανάγκη πραγματοποίησης σοβαρών εργασιών σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του “δημοσίου” όσον αφορά την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τόνισε δε ότι η εναρμόνιση των “νόμων” δεν αρκεί για ένταξη στην ΕΕ και ότι όλοι οι τομείς θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες προετοιμασίες στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών.


Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ακούει για το θέμα της παραχώρησης 25.000 “υπηκοοτήτων” και του οικονομικού πρωτοκόλλου, ο κ. Ντενκτάς απάντησε ότι ακούει τα σχόλια γελώντας , σημειώνοντας ότι το πρωτόκολλο θα το ξανασυζητήσουν και θα το επαναξιολογήσουν, λέγοντας ότι οι δηλώσεις επί του θέματος θα γίνουν μετά τις συναντήσεις τους στην Άγκυρα.


Για το θέμα των “υπηκοοτήτων” ανέφερε ότι κανείς δεν δήλωσε “κάντε αμέσως 25.000 πολίτες”, προσθέτοντας ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν πολλοί (Τούρκοι) που έχουν παντρευτεί και κάνει παιδιά, όπως και κάποιοι που έκαναν στρατό ή σπούδασαν και δεν επέστρεψαν στην Τουρκία. Στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου θα γίνουν οι αξιολογήσεις και οι διευθετήσεις στον “νόμο” περί “υπηκοοτήτων”. “Θα δημιουργηθεί εδώ μια δομή που δεν θα μπορούν να λένε ότι μεταφέρουν πληθυσμό. Αυτό θα το γνωρίζει και η νότια Κύπρος και ο κόσμος”.
Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι οι συνομιλίες οδεύουν θετικά και ότι η «κυβέρνηση» στηρίζει τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. λέγοντας ότι αναμένεται με ανυπομονησία το κοινό ανακοινωθέν των δυο ηγετών τις προσεχείς μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top