Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίζουν για τις αναπομπές του ΠτΔ

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίζουν για τις αναπομπές του ΠτΔ

Την Πέμπτη (05/05) στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αναπομπές αφορούν στο νόμο για αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στα κοινωνικά ταμεία και στο νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η απόλυση υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την εργασία του και για περίοδο τριών μηνών μετά το πέρας της αναρρωτικής άδειας.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, η σύσκεψη έχει ενώπιόν της δύο επιλογές.

Η μία είναι η σύγκληση της Βουλής στο εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών και να τοποθετηθεί, δηλαδή, να αποδεχτεί ή να απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άλλη επιλογή, πρόσθεσε, είναι να υπάρξει ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν συντρέχουν εξαιρετικές, επείγουσες και απρόβλεπτες περιστάσεις, και να υπάρξει επέκταση του χρόνου εντός του οποίου η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να αποφασίσει, δηλαδή εντός 15 ημερών να παραπεμφθούν στη Βουλή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Με Αβέρωφ και Αννίτα στο κάδρο, ο Δίπλαρος σηκώνει τη σημαία της ενότητας

ΔΗΣΥ: Με Αβέρωφ και Αννίτα στο κάδρο, ο Δίπλαρος σηκώνει τη σημαία της ενότητας

Η συνάντηση της Αννίτας Δημητρίου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την Πέμπτη,  δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στον Δημοκρατικό Συναγερμό, για την επόμενη Προεδρική εκλογή. Η χρονική συγκυρία, οι διαφορετικές δημόσιες τοποθετήσεις των δύο και η παράλληλη παρέμβαση του Ευθύμιου Δίπλαρου, για την ανάγκη διατήρησης της κομματικής ενότητας, συνθέτουν ένα πολιτικό σκηνικό που κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι.