Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος «Μια Δίκαιη Ρωσία»

Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος «Μια Δίκαιη Ρωσία»

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` είχε το πρωί της Παρασκευής (06/05) ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος «Μια Δίκαιη Ρωσία» Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, στην παρουσία του Πρόεδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και αντιπροσωπείας του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στην Αρχιεπισκοπή, ο Ρώσος αξιωματούχος, μιλώντας μέσω διερμηνέα, εξέφρασε εκ μέρους του κόμματός του τις ευχές για λύση του Κυπριακού προβλήματος και την επικράτηση των δικαίων του λαού, ενώ όπως είπε, «ελπίζουμε ότι η Κύπρος θα είναι μια χώρα και ευτυχισμένη χώρα». Από την πλευρά μας, πρόσθεσε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό στη Ρωσία.

Αναφέρθηκε εξάλλου στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΕΔΕΚ, την Πέμπτη, λέγοντας ότι η συνεργασία θα είναι πολύπλευρη στο μέλλον, με ανταλλαγές μεταξύ των οργανώσεων της νεολαίας και των γυναικών, καθώς και στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλει στην επιλογή της Κύπρου από τους Ρώσους τουρίστες κατά το φετινό καλοκαίρι.

Είπε εξάλλου ότι με την ηγεσία της ΕΔΕΚ συζήτησαν μεταξύ άλλων το Συριακό, αλλά και την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Ο κ. Ρομάνοβιτς είπε τέλος ότι αποχωρεί σήμερα από την Κύπρο με καλές εντυπώσεις.

Από την πλευρά του, ο Κύπρου Χρυσόστομος ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ, κατόπιν πρόσκλησης της οποίας ο κ. Ρομάνοβιτς επισκέπτεται την Κύπρο και είπε ότι ανταλλάξανε απόψεις για διάφορα θέματα που αφορούν τον κυπριακό και ρωσικό λαό.

Είπε παράλληλα ότι ενημέρωσε τον Ρώσο αξιωματούχο για την οργάνωση και παρουσία της κυπριακής Εκκλησίας, λέγοντας ότι μπορεί να είμαστε μια μικρή Εκκλησία, αλλά έχουμε μια δυναμική παρουσία στην ορθόδοξη οικογένεια.

Εξέφρασε τέλος την άποψη ότι οι σχέσεις των δύο κομμάτων θα ωφεληθούν, ενώ ανέφερε αστειευόμενος ότι «πολύ περισσότερα θα πάρουμε εμείς από τη μεγάλη Ρωσία παρά οι Ρώσοι από την μικρή Κύπρο».

Σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι πάρα πολύ σημαντική, ειδικά σε αυτή την περίοδο. Η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι επιτακτική αναγκαιότητα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα, είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ πρόσθεσε ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση για το Κυπριακό και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για μια δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση, η Ρωσική Ομοσπονδία, με την εμπλοκή της στις διαδικασίες επίλυση του Κυπριακού, μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο.

Είπε τέλος ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχιστεί η προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση αυτής της συνεργασίας, αλλά και η επέκταση της σε άλλα κόμματα, τα οποία ανήκουν σε ορθόδοξες χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Στόχος είπε, είναι να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τον τουρκικό επεκτατισμό και να δώσουμε την προοπτική επιβίωσης και της πατρίδας και της θρησκείας μας, κατέληξε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE