LIKE ONLINE

Γιατί οι γυναίκες εθίζονται στις ακριβές μάρκες - Έρευνα

Γιατί οι γυναίκες εθίζονται στις ακριβές μάρκες - Έρευνα

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν επώνυμα ρούχα που είναι παρόμοια με αυτά που φοράνε οι πλούσιες ή οι celebrities.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποδείξει πως μέσα από την μόδα οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να  περάσουν ένα μήνυμα για την οικονομική (και κοινωνική τους) κατάσταση, χωρίς να το αντιλαμβάνονται πλήρως.

Η έρευνα μελέτησε για 5 χρόνια τις online αγορές σε παπούτσια που έκαναν οι γυναίκες από διάφορες πολιτείες της Αμερικής.


Το συμπέρασμα ήταν πως όσες γυναίκες υιοθετούν τις τάσεις της περιοχής τους, ξαφνικά αλλάζουν στιλ όταν μετακινούνται σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

Το αντίθετο, όμως, δεν συμβαίνει μιας και οι περισσότερες δεν είχαν πρόβλημα να φορέσουν τις Louboutin γόβες τους σε κάποια επαρχιακή συνοικία.

Ο καθηγητής Gray  του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα, εξηγεί πως η μόδα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να δηλώσει μία γυναίκα την οικονομική και κοινωνική της ισχύ, ακόμη και σε μία χώρα σαν τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος επισημαίνει πως ακόμη και όσοι είναι μεσοαστοί κάνουν ότι μπορούν ώστε η εξωτερική τους εμφάνιση να συνάδει με αυτή των πλουσίων.
Έτσι, αυτή η τάση έχει επωφελήσει  πολύ τα sites που πουλάνε σε πιο χαμηλές τιμές ακριβά προϊόντα.

Όσο για τους άνδρες, σύμφωνα με την έρευνα προτιμούν να δίνουν πολλά λεφτά ( για το θεαθήναι) στα ρούχα, τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα αμάξια.

«Η μόδα δεν σου δίνει μόνο την αίσθηση πως πρέπει να έχεις χρήματα για να την ακολουθήσεις, αλλά πως αν την ακολουθήσεις θα νιώθεις πως έχεις πολλά χρήματα (κι ας μην έχεις)», συμπλήρωσε ο Gray.

Η μόδα πολλές φορές μας βοηθάει να δώσουμε μία ταμπέλα στον εαυτό μας. Άλλωστε είναι μία βιομηχανία που αξίζει 1.700 δισεκατομμύρια ετησίως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από iEfimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top