Επί της ουσίας οι συναντήσεις των διαπραγματευτών

Επί της ουσίας οι συναντήσεις των διαπραγματευτών

Επί της ουσίας είναι οι εντατικές συναντήσεις των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι είχαν σήμερα νέα συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές θα συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα κανονικά. Ήδη σήμερα είχαν μία συνάντηση.

Παράλληλα θα έχουν επιπλέον συναντήσεις, συνεννοήσεις και ανταλλαγές επί συνεχούς βάσεως.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή μετά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι “έχουν προγραμματιστεί για το Μάιο εντατικές διαβουλεύσεις των διαπραγματευτών και συνάντηση των ηγετών στις 27 Μαΐου”.

Αναφέρθηκε σε αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστούν “οι υπάρχουσες διαφορές και δυσκολίες κατά τρόπο που, ενώ θα αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες της κάθε μιας των κοινοτήτων, δεν θα επηρεάζονται την ίδια ώρα τα δικαιώματα της άλλης».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, “εντατικοποίηση δεν είναι απλώς περισσότερες συναντήσεις, είναι επί της ουσίας”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.