ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ζήτησε ο Πρόεδρος των Οικολόγων

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ζήτησε ο Πρόεδρος των Οικολόγων

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ή τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για να αποφασίσουν κινήσεις και δράσεις προς αντιμετώπιση των κινδύνων που δυνατόν να υπάρχουν από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τη βίζα απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Τοποθετούμενος επί της εκκλήσεως του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προς τα κόμμα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα σε σχέση με την υπόθεση της βίζας των Τούρκων πολιτών, είπε πως συμφωνεί ότι για να τοποθετηθεί ένα πολιτικό κίνημα πρέπει να έχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από την πλευρά της Κυβέρνησης, που είναι υπεύθυνη για τη μη ενημέρωση των κομμάτων για το παρασκήνιο σε σχέση με την υπόθεση.

Την ευθύνη για τη μη έγκυρη τοποθέτηση των κομμάτων τη φέρει η Κυβέρνηση ανέφερε.

“Για ακόμα μία φορά καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο ή τη Σύσκεψη των Αρχηγών των κομμάτων για να μελετηθούν όλες οι πτυχές της Συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ και να μελετηθούν οι από κοινού δράσεις για αντιμετώπιση όλων των κινδύνων”, είπε προσθέτοντας ότι “δεν ζητούμε σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για να τσακωθούμε, ζητούμε σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για συνεργασία προς αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από τη συμφωνία του Τουρκίας – ΕΕ”.

Σε διάσκεψη Τύπου τη Δευτέρα, ο κ. Περδίκης σχολίασε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τους νέους κομματικούς σχηματισμούς, λέγοντας ότι “δεν νιώθουμε ότι είμαστε νεοφανές πολιτικό κίνημα, καθώς είμαστε στην πολιτική ζωή 20 ολόκληρα χρόνια και παρά τη συναναστροφή μας με τα μεγάλα και βρώμικα κόμματα καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα να διατηρήσουμε την καθαρότητα και την εντιμότητα μας και ως εκ τούτου δεν μας αφορούν οι καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου περί νεοφανών κομμάτων τα οποία παρουσιάζονται ως ζηλωτές της ανανέωσης”.

“Θεωρούμε ότι ως πολιτικό κίνημα αποδείξαμε μέσα από τα χρόνια την τιμιότητα και την εντιμότητα μας, για αυτό και μας υποστηρίζουν σε αυτές τις εκλογές έξι κινήσεις πολιτών για να αντιμετωπίσουν την ανίερη συμμαχία μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που άλλαξαν τον εκλογικό νόμο για να αποβάλουν το Κίνημα Οικολόγων από τη Βουλή, συνεργάζονται με το Κίνημα για να δώσουμε απάντηση και να είμαστε στη νέα Βουλή με πολιτική ομάδα Βουλευτών”, συνέχισε.

“Ούτε μας αφορούν οι καταγγελίες του κ. Νεοφύτου περί συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, συνεργασία με το ΑΚΕΛ, είναι ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου που έκανε για να πετάξει εκτός Βουλής το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο του ήταν ενοχλητικό", συνέχισε ο κ. Περδίκης προσθέτοντας ότι "συνεργασία με το ΑΚΕΛ έκανε ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου όταν ψήφιζε στη Βουλή τα μνημονιακά νομοσχέδια που έφερνε τη Βουλή η Κυβέρνηση Χριστόφια και όταν ψήφιζαν μαζί τους νόμους για τις εκποιήσεις” ανέφερε περαιτέρω.

Είπε ακόμα ότι “συνεργασία με το ΑΚΕΛ είναι ο ΔΗΣΥ που κάνει σε συνεχή και σταθερή βάση στο Κυπριακό και ας μην κατηγορεί άλλους ο κ. Νεοφύτου για συνεργασία με το ΑΚΕΛ”.

Ο κ. Περδίκης απηύθυνε εκ νέου προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ το ερώτημα, “πόση χορηγία πήρε το κόμμα του από την εταιρεία Helector "; Και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα βρουν τη διαδρομή της χορηγίας πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ότι στην περίπτωση της Focus.

Ερωτηθείς εάν είναι κακό όταν η κοινωνία το απαιτεί να δημιουργούνται νέα πολιτικά κινήματα, ο κ. Περδίκης είπε ότι οι Οικολόγοι κανένα πρόβλημα έχουν με τα νέα κινήματα, αλλά είναι ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος βλέποντας ότι οι στόχοι της συνεργασίας του με το ΑΚΕΛ και την αύξηση του εκλογικού μέτρου, να αποτρέψουν την είσοδο νέων κομμάτων στη Βουλή αποτυγχάνει, επειδή φαίνεται ότι η Βουλή θα είναι επτακομματική με την είσοδο και νέων κομμάτων, άρχισε μια πολεμική εναντίον των νέων λεγόμενων κομμάτων. Εμάς, είπε, δεν μας ενδιαφέρει αν ένα κόμμα είναι νέο ή παλιό, αλλά αν το κόμμα αυτό διακρίνεται από εντιμότητα και πατριωτισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Δυο ανήλικοι πίσω από την πυρκαγία στην Τριμίκλινη - «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα

Xρήστος Μάστορας: Δείτε τον να χορεύει στο TikTok με την αδερφή του - Βίντεο



Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Στη δίνη έντονου προβληματισμού βρίσκονται τα κόμματα τα οποία μετά τον πρώτο απολογισμό για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνεχίζουν την ενδοσκόπηση και την ανάλυση, με στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top