'Aρχισαν εκσκαφές για οστά αγνοουμένων σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία

'Aρχισαν εκσκαφές για οστά αγνοουμένων σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία

Άρχισαν εκσκαφές για εντοπισμό οστών αγνοουμένων σε περιοχή στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Η εκπρόσωπος της Τ/κ πλευράς στη ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλουμέρ Κουτσιούκ δήλωσε, με βάση τα όσα μεταδίδονται, ότι στην περιοχή πιστεύεται ότι βρίσκονται τα οστά 23 αγνοουμένων που είχαν μεταφερθεί και ταφεί εκεί από  άλλη περιοχή στον κατεχόμενο Άγιο Βασίλειο μεταξύ 13-14 Ιανουαρίου του 1964.

Η κ. Κουτσιούκ δήλωσε στο παράνομο πρακτορείο ΤΑΚ ότι η δικοινοτική ομάδα που πραγματοποιεί τις εκσκαφές άρχισε εργασίες σήμερα στην περιοχή και ότι λήφθηκε ειδική άδεια καθώς η περιοχή είναι κάτω από την αρμοδιότητα της λεγόμενης αρχής Μνημείων.

Ανέφερε ακόμη ότι οι εκσκαφές θα γίνουν ως επί το πλείστον με το χέρι και όχι με την χρήση εκσκαφέων και ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς (UNOC3).

BEST OF TOTHEMAONLINE