Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρωτιά ΔΗΣΥ στη Λευκωσία – Ποιοι υποψήφιοι οδηγούν την κούρσα

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρωτιά ΔΗΣΥ στη Λευκωσία – Ποιοι υποψήφιοι οδηγούν την κούρσα

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία symmetron market research καταγράφεται η πρωτιά του ΔΗΣΥ στην Λευκωσία.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσκόπηση που έγινε χάρη της εφημερίδας «Καθημερινής» δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές δείχνει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός προηγείται με 4,5%  διαφορά από το δεύτερο ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στη Λευκωσία είναι τα εξής:

ΔΗΣΥ: 23,8%

ΑΚΕΛ: 19,3%

ΔΗΚΟ: 10,0%

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 4,3%

ΕΔΕΚ: 3,9%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,3%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 2,7%

Όσο αφορά τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων την κούρσα στη Λευκωσία οδηγούν οι εξής:

ΔΗΣΥ:   Στέλλα Κυριακίδου 24%, Νίκος Τορναρίτης 21%, Πρόδρομος Προδρόμου 19%, Νίκος Νουρής 16%, Ξένια Κωνσταντίνου 13%, Δημήτρης Δημητρίου 12%.

ΑΚΕΛ: Άριστος Δαμιανού 35%, Γιώργος Λουκαίδης 33%, Στέφανος Στεφάνου 31%, Ειρήνη Χαραλαμπίδου 29%, Χρίστος Χριστοφίδης 22%.

ΔΗΚΟ:  Χριστιάνα Ερωτοκρίτου 33%, Φύτος Κωνσταντίνου 25%, Μαρίνο Μουσιούτας 22%.

ΕΔΕΚ: Κούλης Μαυρονικόλας 31%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Δημήτρης Συλλούρης 37%

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Στέλιος Αμερικάνος 55%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Γιώργος Περδίκης 44%

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλίδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλίδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ο ανασχηματισμός που σχεδιάστηκε ως κίνηση ανανέωσης και επανεκκίνησης για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, εξελίχθηκε σε μια δύσκολη πολιτική εξίσωση. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών, αντί να δημιουργήσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της θητείας της, άνοιξαν έναν κύκλο αντιδράσεων, εσωτερικών πιέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE