ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αναφέρουν οι σεισμολόγοι

ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αναφέρουν οι σεισμολόγοι

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να υπολογίζεται στους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/05) στην πόλη της Λάρνακας, ενώ έγιναν αισθητοί σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, γύρω στις 03.19 τα ξημερώματα σημειώθηκαν τρεις συνεχόμενοι σεισμοί συνολικής διάρκειας 7 δευτερολέπτων στην περιοχή της Λάρνακας. Οι σεισμοί ήταν μεγέθους 4,1, 4,3 και 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Δύο ώρες αργότερα, γύρω στις 05.17, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ο οποίος διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στην περιοχή Κλαυδιών, μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας, με εστιακό βάθος δέκα χιλιόμετρα.

Το ThemaOnline επικοινώνησε  με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του τμήματος κ. Κώστα Κωνσταντίνου ο οποίος μας ανέφερε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο κ. Κωνσταντίνου επισήμανε πως το φαινόμενο παρακολουθείται αναλυτικά από τα ξημερώματα, ενώ δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς σχεδόν καθημερινά σημειώνονται σεισμοί στην περιοχή μας, χωρίς ωστόσο να γίνονται αισθητοί.

Σε ερώτηση μας εάν ο σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος, ο κ.Κωνσταντίνου μας ανέφερε πως «Η σεισμική δραστηριότητα παρακολουθείται και από την εξέλιξη του φαινόμενου θα διαφανεί εάν ο σεισμός είναι ο κύριος».

Όπως μας αναφέρθηκε, «πρέπει να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα ώστε το φαινόμενο να εκτονώνεται».

Διαβάστε ακόμη: Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κύπρο! Κόσμος πετάχτηκε από τα κρεβάτια του​

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE