ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πάρει σάρκα και οστά η κοινή δήλωση των δυο ηγετών, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Να πάρει σάρκα και οστά η κοινή δήλωση των δυο ηγετών, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Προς τη σωστή κατεύθυνση στρέφεται η κοινή δήλωση των δυο ηγετών, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος υπέδειξε ότι το ζητούμενο είναι, αυτά που αναφέρονται, να πάρουν σάρκα και οστά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμη ότι "ευχή μας είναι να κατανοήσει η τουρκική πλευρά ότι εάν δεν ικανοποιηθούν βασικές ανησυχίες της ε/κ πλευράς, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία" και πρόσθεσε ότι "από τη δική μας πλευρά, εμείς είμαστε έτοιμοι να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της τ/κ κοινότητας, βασιζόμενοι όμως πάντοτε στις αρχές που έχουν συμφωνηθεί αναφορικά με τη λύση στο Κυπριακό".
 
Εξάλλου σε γραπτή δήλωση που ανέγνωσε, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως, όταν ορισμένοι μιλούν για "ΔΗΣΑΚΕΛ" απλώς παραπλανούν το λαό, αφού όπως είπε, "ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολούθησε πρώτα τη δική τους πολιτική, της λεγόμενης σκληρής γραμμής και της απόρριψης στα λόγια και στην πράξη".
 
"Όταν επιτέλους ο ΠτΔ αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να αξιοποιήσει τις συγκλίσεις, σημειώθηκε επιτέλους πρόοδος", δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ανέφερε ότι, η σημερινή συγκυρία για λύση του Κυπριακού εξακολουθεί να υπάρχει, γιατί έχει να κάνει με συμφέροντα τόσο της ΕΕ όσο και της ίδιας της Τουρκίας.
 
Ωστόσο, συνέχισε, τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τη νέα λεγόμενη "κυβέρνηση" στα κατεχόμενα, την απομάκρυνση Νταβούτογλου και άλλα, "αποδεικνύουν πόσο ορθή είναι η θέση του ΑΚΕΛ ότι οι συγκυρίες έρχονται και παρέρχονται και πρέπει να αξιοποιούνται, γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς αν και πότε θα έλθει η επόμενη".

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη θέση ότι οι μήνες που ακολουθούν θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την τύχη της τρέχουσας διαπραγματευτικής διαδικασίας και ανέφερε ότι το κόμμα του υποστήριξε από την πρώτη στιγμή τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και "δεν πρόκειται να πάρουμε τον τόπο στο λαιμό μας, όπως έπραξα ο ΔΗΣΥ και τα υπόλοιπα κόμματα επί διακυβέρνησης Χριστόφια, γιατί εμείς δεν λειτουργούμε ούτε εκδικητικά, ούτε καιροσκοπικά".
 
Στηρίζουμε τις συνομιλίες, χωρίς βέβαια να δίνουμε λευκή επιταγή και κανένας δεν πρέπει να θεωρεί το ΑΚΕΛ δεδομένο, είπε και πρόσθεσε ότι "είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να χτίσει και να εγγυηθεί την προοπτική του λαού μας, την προοπτική της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας".
 
Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ έγιναν στο περιθώριο του 22ου Παγκύπριου Φεστιβάλ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων, στη Λεμεσό, όπου σε ομιλία του, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού ξεπέρασε τα όρια του θράσους, εξαγγέλλοντας, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, αύξηση 6 με 20 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Αναφερόμενος στις διάφορες μειώσεις και καταργήσεις επιδομάτων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως αυτές μείωσαν το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, σε κάποιες περιπτώσεις κατά 30%, προσθέτοντας ότι με τα "λίγα ψίχουλα" που δίνει η Κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές "εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια αυτών που ήταν στην πρώτη γραμμή, αγωνιζόμενοι για τον  τόπο μας".
 
Στην ομιλία του, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως με την αποχή δεν υπάρχει ελπίδα ούτε διέξοδος, γιατί η αποχή δεν αλλάζει τίποτα και "δεν πρόκειται να μειώσει την αλαζονεία και τον αυταρχισμό με τα οποία αυτή η Κυβέρνηση αποφασίζει και διατάξει".
 
Είπε, τέλος, ότι η ψήφος στις 22 Μαΐου στο ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, είναι δύναμη για το μεγάλο κόμμα που μπορεί να παλέψει και να αντισταθεί και κάλεσε τους συνταξιούχους της ΕΚΥΣΥ στην πρώτη γραμμή να κάνουν τη διαφορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top