ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκαϊδης: Iσχυρό ΑΚΕΛ μεγαλύτερη προοπτική για να εξέλθουμε από την αιματηρή λιτότητα

Λουκαϊδης: Iσχυρό ΑΚΕΛ μεγαλύτερη προοπτική για να εξέλθουμε από την αιματηρή λιτότητα

Όσο ισχυρότερο εξέλθει το ΑΚΕΛ στις εκλογές της Κυριακής (22/05), τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ελπίδα και η προοπτική "να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κυβερνητική πολιτική της αιματηρής λιτότητας, της ανισότητας και του αυταρχισμού και να εισέλθει ή χώρα μας σε μια άλλη πορεία, οικονομικής και κοινωνικής προόδου", ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “όσοι συμπολίτες μας δεν πιστεύουν ότι γι’ αυτούς όλα εξελίσσονται θαυμάσια και υπέροχα στο πλαίσιο του κυβερνητικού success story, μπορούν να στείλουν ισχυρό μήνυμα με τη συμμετοχή και όχι την αποχή τους".

Ανέφερε ότι όσοι "δεν επιθυμούν να επιβραβεύσουν την κυβερνητική πολιτική λιτότητας και την εξυπηρέτηση των ελάχιστων προνομιούχων", έχουν επιλογή και όσοι "δεν θέλουν να συνεχιστεί το κούρεμα μισθών, το κούρεμα συντάξεων, το κούρεμα της μεσαίας τάξης, των κοινωνικών παροχών, το κούρεμα της υγείας, της στεγαστικής και της προσφυγικής πολιτικής, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα".

"Όσοι συμπολίτες μας ανάγκασαν το Συναγερμό και την κυβέρνηση Αναστασιάδη να αυτοαναιρεθούν και να προσπαθήσουν να αποκρύψουν τη μνημονιακή ιδεολογία τους, αλλά δεν ξεγελιούνται δεύτερη φορά από τις δεσμεύσεις και τις προεκλογικές μεταλλάξεις των κυβερνώντων, πρέπει να πάνε στην κάλπη για να κάνουν τη διαφορά", ανέφερε.

Εξάλλου ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι οι κυβερνώντες εδώ και τρία χρόνια, "με μια αντιμεταρρύθμιση της παιδείας, σπρώχνουν τα πράγματα προς πιο συντηρητική, πιο αυταρχική παιδεία σε βάρος κυρίως των λαϊκών στρωμάτων". Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ παρουσίασε εννέα συγκεκριμένα μέτρα για αναβάθμιση της Παιδείας, που περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του προγράμματος του 40ώρου στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, αναφέροντας ότι το πρόσθετο κόστος των 10-12 εκατομμυρίων το χρόνο μπορεί να προέλθει από εξοικονομήσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που ανέρχεται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο.

Εισηγείται ακόμη το ΑΚΕΛ μετατροπή όλων των συμβασιούχων και εκτάκτων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες δουλειάς σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου και σταδιακή μονιμοποίησή τους, επέκταση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος και παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, με άμεση ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής στη Λάρνακα και 3 περιφερειακών σχολών στις άλλες επαρχίες για τις ανάγκες της υπαίθρου και αναδόμηση της ειδικής εκπαίδευσης στη βάση της ολοκληρωμένης πρότασης που κατάθεσε το ΑΚΕΛ στο Υπουργείο με έμφαση στην απασχόληση ατόμων με αναπηρίες μετά τα 21 τους χρόνια, την αναθεώρηση της νομοθεσίας και την ενίσχυση ειδικών σχολείων και ειδικών μονάδων.

Ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε ακόμη στη ριζική αναμόρφωση των Εσπερινών Λυκείων και Εσπερινών Τεχνικών Σχολών, με νέα ωρολόγια, νέα αναλυτικά προγράμματα και εξειδίκευση στη διδασκαλία ενηλίκων ατόμων, την επέκταση άμεσα του θεσμού των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Εεγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης, κατά ένα τμήμα σε όλες τις επαρχίες. Κατοχύρωση της φοιτητικής χορηγίας στους σπουδαστές των ΜΙΕΕΚ, το διπλασιασμό του αριθμού των εκπαιδευτικών ψυχολόγων για αντιμετώπιση της σχολικής παραβατικότητας αλλά και των κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων παιδιών και νέων και την ενίσχυση της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top