Μίνι - συσκευή κάνει ηλεκτροσόκ σε όποιον γίνεται σπάταλος

Μίνι - συσκευή κάνει ηλεκτροσόκ σε όποιον γίνεται σπάταλος

Η βρετανική εταιρεία Intelligent Environments παρουσίασε ένα «έξυπνο» σύστημα το οποίο συνδέει έναν επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό με το περικάρπιο Pavlok.

Το τελευταίο «κεραυνοβολεί» όποιον το φοράει με ρεύμα 225 βολτ, κάθε φορά που το ποσό του λογαριασμού πέφτει κάτω από ένα, επίσης, επιλεγμένο όριο.

Το ίδιο σύστημα, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να συνδεθεί και με άλλους λογαριασμούς, π.χ. του ηλεκτρικού, εφόσον στο σπίτι ή στο γραφείο υπάρχει «έξυπνος» online μετρητής κατανάλωσης που συνεχώς καταγράφει πόσο ρεύμα καταναλώνεται. Μετά από ένα επιλεγμένο όριο κατανάλωσης το Pavlok κάνει ηλεκτροσόκ στον κάτοχό του.

Το νόημα του συστήματος είναι να βοηθήσει κάποιον να περιορίσει τις δαπάνες του και να ελέγξει τον υπερκαταναλωτισμό του, έστω και να αν χρειασθεί να υποβάλει τον εαυτό του σε δοκιμασίες ανάλογες με αυτές που ο Παβλόφ υπέβαλε τα πειραματόζωά του (εξ ου προφανώς και το όνομα Pavlok για το περικάρπιο).

Προς το παρόν πάντως, καμία τράπεζα -δημοσίως τουλάχιστον- δεν έχει προσφερθεί να συνδέσει κάποιον λογαριασμό πελάτη της με την εν λόγω συσκευή.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε. 

BEST OF TOTHEMAONLINE