ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η Αστυνομία με 1500 μέλη για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

Επί ποδός η Αστυνομία με 1500 μέλη για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

Γύρω στα 1500 μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε σήμερα πως “έχει γίνει ο σχεδιασμός και θα υπάρχει μια γιγαντιαία επιχείρηση που αφορά την αστυνόμευση των εκλογών, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, και τον Γενικό `Εφορο Εκλογών”.

`Οπως ανέφερε, θα λειτουργήσει Κέντρο Συντονισμού, στο οποίο θα βρίσκεται ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος θα έχει και τη γενική εποπτεία και ευθύνη, και όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις θα ενημερώνουν το Κέντρο Συντονισμού για οποιαδήποτε συμβάντα ή για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν. “Και σίγουρα θα τηρείται ενήμερος και ο Αρχηγός Αστυνομίας”, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.

“`Εχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τήρηση του νόμου και της τάξης, καθ` όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και μέχρι και τη λήξη της επιχείρησης. Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τις συνθήκες ομαλότητας, τάξης και ασφάλειας, περιφρουρώντας το αδιάβλητο των εκλογών”, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Είπε πως ένα σημαντικός αριθμός από τα μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στο καθήκον, για να “καλύψουν τα 1050 εκλογικά κέντρα”, και για να εκτελέσουν και άλλης φύσεως καθήκοντα, όπως οι περιπολίες σε διάφορους χώρους.

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν αυξημένες μηχανοκίνητες περιπολίες, ιδιαίτερα έξω από εκλογικά κέντρα, γραφεία και σε άλλους χώρους. Θα υπάρξει σίγουρα εφεδρεία και αντι-οχλαγωγικές ομάδες, με ετοιμότητα επέμβασης, για αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων, και αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας, εάν χρειαστεί”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Σημείωσε πως ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα “έχοντας υπόψη το ρόλο της Αστυνομίας, αλλά και το ρόλο των υπολοίπων, καθώς και προηγούμενες εκλογές και το ότι σίγουρα υπάρχει ωριμότητα”.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top