Egyptair: Θρίλερ με την πτώση του αεροσκάφους! Έπεσε ή από πύραυλο ή από βόμβα

Egyptair: Θρίλερ με την πτώση του αεροσκάφους! Έπεσε ή από πύραυλο ή από βόμβα

Το αεροσκάφος Airbus A320 της EgyptAir, το οποίο θεωρείται ότι συνετρίβη στη Μεσόγειο είναι πιθανό να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος, εκτίμησε η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor.

"Το πλήγμα από έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο", αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού προς το Κάιρο της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί χθες ενώ βρισκόταν δέκα μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τη Stratfor, μια πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος, ενώ λιγότερο πιθανή κατά τις εκτιμήσεις της είναι μια μηχανική βλάβη που σημειώθηκε σε ύψος πλεύσης 37.000 ποδών. "Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια καταστροφική βλάβη της ατράκτου" του επιβατικού αεροσκάφους, προσθέτει η Stratfor.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, κ. Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE