Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε δηλώσεις σε φεστιβάλ στο χωριό Κορνόκηπος ανέφερε ότι με πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και της άλλης πλευράς αλλά και διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της τ/κ κοινότητας, οι επόμενοι επτά μήνες αποτελούν μια σημαντική περίοδο για να δημιουργηθεί ένα διζωνικό ομόσπονδο οικοδόμημα όπου ο λαός θα ζει σε «ισότητα και ασφάλεια».
Για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα για την εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι αποτελεί εσωτερικό ζήτημα αλλά ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, οι επόμενοι επτά μήνες ως το τέλος του έτους είναι σημαντικοί.
Ανέφερε ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει το χρόνο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκφράζοντας την ελπίδα και η ε/κ κοινότητα να πράξει το ίδιο ώστε να οικοδομηθεί το κοινό μέλλον όπου όλοι θα ζουν σε ειρήνη, όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας θα ομαλοποιηθούν, όπως είπε.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις