ΚΟΣΜΟΣ

Ερτογάν: «Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας στους πρόσφυγες»

Ερτογάν: «Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας στους πρόσφυγες»

«Όποιος και να' ναι αυτός που θα το σκάσει από τις βόμβες, εμείς δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εναρκτήρια ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, που πραγματοποιείται σήμερα (23/5) και αύριο (24/5) στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα που παρακολουθεί παθητικά τα παιδιά να χάνουν τις ζωές τους. Όπως είπε, το παρόν σύστημα είναι ανεπαρκές απέναντι στα επείγοντα προβλήματα της ανθρωπότητας, προσθέτοντας ότι το σύστημα το οποίο δεν παράγει λύσεις στα προβλήματα ρίχνει το βάρος του μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει όλοι να θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.

Για την ανθρωπιστική βοήθεια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ενώ τα έξοδα της Τουρκίας για τους πρόσφυγες ξεπέρασαν τα 10 δις δολάρια, η διεθνής κοινότητα έμεινε στα 455 εκατομμύρια δολάρια.

«Γνωρίζουμε ότι ο πόνος δεν έχει χρώμα, φυλή, γλώσσα ή θρησκεία. Με αυτή την αντίληψη η Τουρκία σήμερα δραστηριοποιείται σε πάνω από 140 χώρες στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι την ίδια ώρα φιλοξενούν στην Τουρκία πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top