ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας θα ενημερώσει τον Nίκο Ανασταιάδη στην Αθήνα για τη συζήτηση με Ερντογάν

Ο Τσίπρας θα ενημερώσει τον Nίκο Ανασταιάδη στην Αθήνα για τη συζήτηση με Ερντογάν

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν έγινε στο περιθώριο της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη με κύρια θέματα την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, την αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με με πηγές προσκείμενες στην ελληνική κυβέρνηση, οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν εξέφρασαν την υποστήριξη τους στις συνομιλίες των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, σημειώνοντας και την καθοριστική συμβολή του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα «που πρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Αντίθετα, όσον αφορά στην κατάσταση στο Αιγαίο, ο Α. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε δυσφορία για τις εντεινόμενες τουρκικές παραβιάσεις. Οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν συμφώνησαν  να ενεργοποιηθούν διπλωματικοί δίαυλοι άμεσα προκειμένου να αποκλιμακωθεί κάπως η ένταση που έχει δημιουργηθεί και ταυτόχρονα αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα ελληνοτουρκικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς και πώς μπορούν αυτά να προωθηθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν στο πρόσφατο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στη Σμύρνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top