ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει τους αυξημένους κινδύνους, τονίζει η ΕΚΤ

Η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει τους αυξημένους κινδύνους, τονίζει η ΕΚΤ

Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, τονίζει την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Ευρωζώνη είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους.

Στην εξαμηνιαία έκθεση της σε σχέση με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η ΕΚΤ προσδιορίζει τέσσερις βασικές πηγές κινδύνων της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη τα επόμενα δύο χρόνια.

“Σε σχέση με την έκθεση του Νοεμβρίου 2015, οι περισσότεροι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί”, υπογραμμίζει η Κεντρική Τράπεζα.

Οι κίνδυνοι για αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές “που δημιουργούνται από τις πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές και από τις επίμονα χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων”, έχουν αυξηθεί και θα μπορούσαν πλέον να χαρακτηριστούν ως "μέτριοι", σημειώνει η ΕΚΤ.

Ομοίως, σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι κίνδυνοι από αδύναμες προοπτικές κερδοφορίας των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν επίσης αυξηθεί στο μέτριο.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται επίσης οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών και κρατικών χρεών, εν μέσω αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας και χαμηλής αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ, αλλά επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν μόνο “δυνητικούς” κινδύνους, προσθέτει η ΕΚΤ.

Παρ `όλα αυτά, η ΕΚΤ επιμένει ότι "συνολικά, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι σε θέση να απορροφήσει τις εντάσεις" και βρίσκεται σε καλή κατάσταση έναντι της αυξημένης ευπάθειας που δημιουργήθηκε από την σοβαρή αναταραχή στις αγορές στις αρχές του έτους.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top