Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε ποσοστό 50% για το αποχετευτικό διεκδικεί η Πόλη Χρυσοχούς

Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε ποσοστό 50% για το αποχετευτικό διεκδικεί η Πόλη Χρυσοχούς

O Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς διεκδικεί την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε ποσοστό 50% για την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος.

Το θέμα συζητήθηκε στη Λευκωσία με το Τμήμα Υδάτων στην παρουσία του Δημάρχου Άγγελου Γεωργίου Οδυσσέως .

Το Τμήμα Υδάτων δεν είναι αρνητικό σ’ αυτό το ενδεχόμενο, όμως δεν φαίνεται εφικτό να μπορεί να ενταχθεί στην παρούσα προγραμματική περίοδο σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως.

Ο Δήμος συνέχισε, θα εντείνει τις πιέσεις του, ώστε να ληφθεί άμεσα απόφαση για κρατική χρηματοδότηση και έναρξη του έργου προβάλλοντας το επιχείρημα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αδιέξοδο με την διαχείριση των λυμάτων που τώρα, μεταφέρονται στο βιολογικό σταθμό του ΧΥΤΑ.

Στο μεταξύ – όπως είπε- μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα δύο γεφύρια που κατασκευάζονται στην περιοχή του Λατσιού. 

Για τα δύο γεφύρια υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση όμως τελικά οι εργασίες ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες και θα τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα, κατέληξε. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.