Δικαιολογούνται τα Ηνωμένα Εθνη: Δεν ήταν δική μας εκδήλωση το δείπνο, αλλά της Τουρκίας

Δικαιολογούνται τα Ηνωμένα Εθνη:  Δεν ήταν δική μας εκδήλωση το δείπνο, αλλά της Τουρκίας

Εξηγήσεις για την κοινή παρουσία του Μπαν γκι-Μουν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο βοηθός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη συνάντηση των δύο ανδρών.

«Δεν ήταν μία διευθέτηση που έγινε από τα Ηνωμένα Εθνη. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο. Ωστόσο παρέστη στο δείπνο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Τουρκίας, που φιλοξένησε το δείπνο», είπε ο κ. Χακ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παρέστη στο δείπνο, ως καλεσμένος, όμως η διευθέτηση έγινε από την τουρκική κυβέρνηση.
«Δεν ήταν γεγονός που διευθετήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη», επανέλαβε.

Κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της επόμενης συνάντησης στις συνομιλίες, ο κ. Χακ είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.
«Όμως, συνέχισε, σ’ αυτή τη σημαντική στιγμή της διαδικασίας, ο ΓΓ θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και επιμονή στη διαδικασία και πέτυχαν πολλά. Ο ΓΓ τους ενθαρρύνει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στους επόμενους μήνες προς όφελος όλων των Κυπρίων», κατέληξε ο κ. Χακ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.