Νόμος για κατάσχεση του σπιτιού του Χίτλερ από την Κυβέρνηση της Αυστρίας

Νόμος για κατάσχεση του σπιτιού του Χίτλερ από την Κυβέρνηση της Αυστρίας

H Κυβέρνηση της Αυστρίας υπέβαλε νομοσχέδιο με το οποίο θα επιτραπεί η κατάσχεση του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις προσπάθειες νεοναζί να μετατρέψουν την οικία σε «χώρο λατρείας».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το σπίτι βρίσκεται στη γραφική βόρεια πόλη του Braunau am Inn κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Το 1972 η Κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη και το μετέτρεψε σε ένα κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η συμφωνία τερματίστηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν η Κυβέρνηση αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια για ανακαίνιση.

Στις 9 Απριλίου η Κυβέρνηση αποφάσισε να κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία. Το κτίριο δεν μπορεί να κατεδαφιστεί γιατί βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και ως εκ τούτου, υπό την προστασία της αρχής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αν μεταβιβαστεί στην κυριότητα του κράτους τότε η Κυβέρνηση θεωρεί πως δεν θα μετατραπεί σε «χώρο λατρείας» των νεοναζί.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κάποιοι κάτοικοι είχαν εισηγηθεί το κτίριο να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE