Τετρακόσιοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με μαρτυρίες

Τετρακόσιοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με μαρτυρίες

Τετρακόσιοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων στις οποίες δίδει ιδιαίτερη έμφαση ο ιταλικός Τύπος.

"Ήμασταν πάνω από πεντακόσιοι, πέθαναν όσοι δεν κατάφεραν να βγουν από το πλεούμενο", είπαν οι επιζήσαντες σε άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού.

`Οπως αναφέρει η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές, στα θύματα συγκαταλέγονται, δυστυχώς, και δεκάδες παιδιά. Οι "απελπισμένοι της θάλασσας" είχαν ξεκινήσει από τη Σαμπράτα της Λιβύης, και το ναυάγιο σημειώθηκε οκτώ ώρες μετά την αναχώρησή τους. Στο μεταξύ, η ιταλική Αστυνομία εντόπισε, στο Ποτσάλο της Σικελίας, τέσσερις δουλέμπορους οι οποίοι ανακρίνονται.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πυξίδα ή πυροσβεστήρα - Το μετέωρο βήμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Ανασχηματισμός με πυξίδα ή πυροσβεστήρα - Το μετέωρο βήμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Οι πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό - με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς, σοβαρούς τραυματισμούς, καταστροφή περιουσιών, καλλιεργειών και υποδομών - έχουν ανοίξει μια συζήτηση για την ευθύνη και την επάρκεια του κρατικού μηχανισμού, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE