Αρχίζει η μεγαλύτερη διεθνής άσκηση «Αργοναύτης 2016»

Αρχίζει η μεγαλύτερη διεθνής άσκηση «Αργοναύτης 2016»

Διεξάγεται σήμερα και αύριο η διεθνής πολιτικοστρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης 2016».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου `Αμυνας, η άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις σε χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της επαρχίας Λάρνακας, εντός της ΑΟΖ και του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή άσκηση μέχρι σήμερα, στην οποία συμμετέχουν η Εθνική Φρουρά, το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία Κύπρου, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και αεροναυτικές δυνάμεις και προσωπικό από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα δοκιμασθούν τα Εθνικά Σχέδια «ΕΣΤΙΑ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» που αφορούν στην υποδοχή αμάχων από περιοχές κρίσεων σε γειτονικές περιοχές, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας.

Η τελική φάση της άσκησης θα διεξαχθεί αύριο, στο λιμάνι της Λάρνακας, παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και ξένων διπλωματών και παρατηρητών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE