Μέρκελ, Τουσκ και Γιούνκερ ανέφεραν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Μέρκελ, Τουσκ και Γιούνκερ ανέφεραν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Την έμπρακτη στήριξη τους στην επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, επαναβεβαίωσαν, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τους δύο κοινοτικούς αξιωματούχους και την Καγκελάριο σε κατ` ιδίαν συναντήσεις μετά την επετειακή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Λουξεμβούργο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε με λεπτομέρειες για την πορεία των συζητήσεων, για τα σημεία που έχει επιτευχθεί πρόοδος και για τα σημεία όπου υπάρχουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις γενικότερες πτυχές των ευρώ - τουρκικών σχέσεων και τις επιπλοκές που αυτές έχουν με το προσφυγικό ζήτημα. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στους συνομιλητές του τις πάγιες κυπριακές θέσεις σε όλα τα παραπάνω θέματα. H ανταπόκριση των συνομιλητών του Προέδρου ήταν σε κάθε περίπτωση θετική.

Διαβάστε επίσης

Ο ΠτΔ ενημερώνει Μέρκελ, Γιούνκερ και Τουσκ για τις τελευταίες εξελήξεις στο Κυπριακό

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!