ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλαμβάνει ρόλο μεσάζοντα στον ενδιάμεσο ο Λιλλήκας – Κατηγορίες για κρυφό παιγνίδι με Άντρο

Αναλαμβάνει ρόλο μεσάζοντα στον ενδιάμεσο ο Λιλλήκας – Κατηγορίες για κρυφό παιγνίδι με Άντρο

Το έλα να δεις γίνεται στο παρασκήνιο για εκλογή του επόμενου Προέδρου της Βουλής.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σενάρια επί σεναρίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την εκλογή του να κρίνεται ακόμη και στα διαλλείματα της συνεδρίας της ολομέλειας.

Την δεδομένη στιγμή, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει ήδη αναλάβει ρόλο μεσάζοντα για την συσπείρωση των κομμάτων του ενδιάμεσου γύρω από το πρόσωπο του Μαρίνου Σιζόπουλου. Ελένη Θεοχάρους και Γιώργος Περδίκης δηλώνουν έτοιμοι να συζητήσουν με τον Δημήτρη Συλλούρη να μην εγκαταλείπει την δική του υποψηφιότητα ευλπιστώντας σε στήριξη του ΔΗΣΥ ο οποίος συνεδριάζει απόψε 31/5 για να λάβει της αποφάσεις του.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και θα πορευθεί μέχρι τέλους με την υποψηφιότητα του Άντρου Κυπριανού, απορρίπτοντας την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για μοιρασιά με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Παράλληλα αιχμές εξαπολύονται από στελέχη της ΕΔΕΚ κατά της Συμμαχίας για κρυφή ατζέντα του Γιώργου Λιλλήκα ο οποίος φέρεται να προσανατολίζεται εν τέλει σε στήριξη του Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

Δείτε το tweet του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕΚ Γιώργου Αγαπίου:

Σύμφωνα με κύκλους της Συμμαχίας προτεραιότητα του κινήματος είναι η συνένωση του ενδιάμεσου αφήνοντας όμως ανοιχτό το παραθυράκι στήριξης Άντρου Κυπριανού αν το δίλλημα είναι μεταξύ του Γ.Γ του ΑΚΕΛ και του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σκληρό βέτο σε μια τέτοια επιλογή φαίνεται να θέτει ο ένας εκ των τριών βουλευτών της Συμμαχίας Παύλος Μυλωνάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top