ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει ως έχει η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Βουλής – Επαφές Συλλούρη με ΕΛΑΜ

Παραμένει ως έχει η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Βουλής – Επαφές Συλλούρη με ΕΛΑΜ

Οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου αύριο, πριν από την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας για να συζητήσουν το θέμα της σειράς υποβολής και ψηφοφορίας υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Βουλής, ενώ αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Αυτό ανέφερε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Δημήτρης Συλλούρης, ως ο πρεσβύτερος των παρόντων Βουλευτών, σε δηλώσεις του μετά την άτυπη συνεδρία αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κ. Συλλούρης διευκρίνισε ότι «η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Λιλλήκα, είναι άτυπη και ανεπίσημη εντελώς» καθώς και ότι «για λόγους που εξήγησε ο κ. Λιλλήκας δεν κλήθηκε το ΕΛΑΜ».

Όπως εξήγησε, θέμα για την μη παρουσία του ΕΛΑΜ έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και στη συνέχεια ομόφωνα αποφασίστηκε όπως κληθούν οι Βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν «για πρακτικούς λόγους». Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε να ενημερώσει το ΕΛΑΜ για το τι έχει αποφασιστεί.

«Πρώτον δεν αγγίζουμε τη διαδικασία που έχει γίνει τις προηγούμενες φορές με ουσιαστικό τρόπο», είπε. Αν πρέπει, πρόσθεσε, «να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες, βελτιώσεις, αυτές θα γίνουν αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου για να ισχύσουν για την επόμενη πενταετία».

Δεύτερον, συνέχισε ο κ. Συλλούρης, «δύο σημεία ζητήθηκε και ομόφωνα αποφασίστηκε να συζητηθούν». Το ένα, είπε, «η σειρά υποβολής υποψηφιοτήτων και κατ` επέκταση η σειρά ψηφοφορίας και δεύτερον τι γίνεται αν στην τρίτη ψηφοφορία ισοψηφίσουν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι».

Για το δεύτερο θέμα, ανέφερε, «αποφασίστηκε ότι όσοι ισοψηφίσουν, μόνο αυτοί θα πάνε σε ένα τέταρτο γύρο ψηφοφορίας».

Για το πρώτο, είπε, υπάρχουν δύο απόψεις. «Η μία άποψη είναι να μπαίνουν κατά αλφαβητική σειρά στη ψηφοφορία και η δεύτερη άποψη είναι να μπαίνουν σύμφωνα με το μέγεθος του κόμματος από το οποίο προέρχεται ο υποψήφιος». Σε διευκρινιστική ερώτηση αν εννοεί από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, απάντησε θετικά.

Ο κ. Συλλούρης σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει γι' αυτό το θέμα ομοφωνία και γι' αυτό «θα συσκεφθούμε ξανά αύριο στις 1545. Διαφορετικά, αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση».

Σε διευκρινιστική ερώτηση, είπε ότι «συμφωνήθηκε ότι δεν πρέπει να μείνει όπως είναι», επαναλαμβάνοντας ότι «απλώς υπάρχουν δύο εισηγήσεις, η μια εισήγηση είναι να είναι στη βάση της αλφαβητικής σειράς και η δεύτερη στη βάση του μεγέθους του κόμματος.”

Σε ερώτηση αν στην αυριανή σύσκεψη θα είναι και το ΕΛΑΜ, απάντησε «βεβαίως, διότι αύριο θα είναι επίσημη, σήμερα δεν ήταν επίσημη».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top