ΠΕΟ: «Απαράδεκτη η αγγελία για πρόσληψη μόνο ανδρών στην Εθνική Φρουρά»

ΠΕΟ: «Απαράδεκτη η αγγελία για πρόσληψη μόνο ανδρών στην Εθνική Φρουρά»

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) για την αγγελία του Υπουργού Άμυνας και την προφορική εξαγγελία του ίδιου του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη, για πρόσληψη μόνο ανδρών μέχρι ηλικίας 32 ετών, στις 3000 νέες θέσεις εργασίας, στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Σε ανακοίνωση του το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ αναφέρει ότι "τέτοιες ενέργειες όχι μόνο παραβιάζουν την Αρχή της ισότητας και το Νόμο Περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόμο άρθρο 7(1), αλλά, διαιωνίζουν στερεότυπα που για χρόνια αγωνιζόμαστε να εξαλείψουμε”.

“Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, όπως ορίζεται στο Νόμο, θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας του Νόμου και η πρώτη που να τον τηρεί και όχι το ίδιο το Υπουργείο να προβαίνει σε ενέργειες που τον παραβιάζουν”, συνεχίζει η ΠΕΟ.

Θεωρεί ως “απαράδεκτη την αγγελία του Υπουργείου Άμυνας και την προφορική εξαγγελία του ιδίου του Υπουργού Άμυνας, στις οποίες καλούνται άντρες ηλικίας μέχρι 32 ετών να αιτηθούν για τις 3000 θέσεις εργασίας στην Εθνική Φρουρά”.

“Με βάση τον Περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόμο άρθρο 7(1) είναι παράνομο να δημοσιοποιείται προφορικώς ή γραπτώς οποιαδήποτε αγγελία που ζητά προσωπικό και αποτρέπει ή αποκλείει, είτε έμμεσα είτε άμεσα, πρόσωπα του ενός φύλου”, καταλήγει το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.