Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Σε ανακοίνωση του το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ αναφέρει ότι "τέτοιες ενέργειες όχι μόνο παραβιάζουν την Αρχή της ισότητας και το Νόμο Περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόμο άρθρο 7(1), αλλά, διαιωνίζουν στερεότυπα που για χρόνια αγωνιζόμαστε να εξαλείψουμε”.
“Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, όπως ορίζεται στο Νόμο, θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας του Νόμου και η πρώτη που να τον τηρεί και όχι το ίδιο το Υπουργείο να προβαίνει σε ενέργειες που τον παραβιάζουν”, συνεχίζει η ΠΕΟ.
Θεωρεί ως “απαράδεκτη την αγγελία του Υπουργείου Άμυνας και την προφορική εξαγγελία του ιδίου του Υπουργού Άμυνας, στις οποίες καλούνται άντρες ηλικίας μέχρι 32 ετών να αιτηθούν για τις 3000 θέσεις εργασίας στην Εθνική Φρουρά”.
“Με βάση τον Περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόμο άρθρο 7(1) είναι παράνομο να δημοσιοποιείται προφορικώς ή γραπτώς οποιαδήποτε αγγελία που ζητά προσωπικό και αποτρέπει ή αποκλείει, είτε έμμεσα είτε άμεσα, πρόσωπα του ενός φύλου”, καταλήγει το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις