Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Τρεις νεκροί και 302 διασωθέντες ο μέχρι στιγμής απολογισμός - Πληροφορίες για πολλούς αγνοούμενους - Το σκάφος βυθίστηκε - Στο σημείο παραπλέοντα πλοία και σκάφη του λιμενικού

Τρεις νεκροί και 302 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την εν εξελίξει επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε νότια της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμενών.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς πληροφορίες μιλούν για πάρα πολλούς αγνοούμενους. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για περίπου 700 ανθρώπους πάνω στο μήκους 25 μέτρων σκάφος. 

Η περιοχή που αναφέρεται ότι έχει συμβεί το ναυάγιο απέχει περίπου 70 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης και βρίσκεται εντός του FIR Αιγύπτου η οποία έχει τον έλεγχο τη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. Από ελληνικής πλευράς έχει σημάνει συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης προκειμένου να κινητοποιηθούν όσα μέσα είναι δυνατόν και να προσφερθεί αρωγή σε όσους κινδυνεύουν νότια της Κρήτης. 

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέοντα σκάφη που έχουν αναπτύξει σωσίβιες λέμβους καθώς σκάφη του λιμενικού σώματος. Στις έρευνες συνδράμουν ένα αεροσκάφος του λιμενικού σώματος και ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας.

*Φωτογραφία αρχείου 

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο στις 27 Ιουλίου ο Γκουτέρες - Φέρνει μαζί του ΝτιΚάρλο και Λακρουά

Έρχεται Κύπρο στις 27 Ιουλίου ο Γκουτέρες - Φέρνει μαζί του ΝτιΚάρλο και Λακρουά

Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα έχουν και τριμερή συνάντηση, μεταδίδει το παράνομο «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων».

BEST OF TOTHEMAONLINE