Μάχη των κομμάτων για τις προεδρίες των Επιτροπών – Τα επικρατέστερα ονόματα

Μάχη των κομμάτων για τις προεδρίες των Επιτροπών – Τα επικρατέστερα ονόματα

Στη διαδικασία διαμοιρασμού των 16 Προεδριών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών εισέρχονται τα κόμματα.

Τη Δευτέρα 6/6, συνεδριάζουν στη Βουλή  οι αρχηγοί των κομμάτων ώστε να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μοιρασιά.

Αυτό που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης θα είναι ποια κόμματα εν τέλει θα δικαιούνται να έχουν Πρόεδρο στις Επιτροπές. Συγκεκριμένα εάν εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος τότε αυτό σημαίνει πως Προεδρίες θα δικαιούνται μόνο ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ κόμματα τα οποία έχουν πάνω από 7 βουλευτές.

Με άλλα λόγια ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ μένουν εκτός διεκδίκησης. Πάντως, όλα είναι ανοιχτά αφού τα δυο μεγάλα κόμματα γνωρίζουν ότι οι «μικροί» ,έχουν αποκτήσει ρυθμιστικό ρόλο και θα έχουν την ανάγκη τους για υπερψήφιση νομοσχεδίων.

Τα επικρατέστερα ονόματα

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επικρατέστερος για την Επιτροπή Οικονομικών είναι ο Άγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ.

Επιτροπή Ελέγχου, ο Γεωργίου του ΔΗΣΥ

Επιτροπή Νομικών, Κ. Κωνσταντίνου ΔΗΣΥ

Επιτροπή Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου ΔΗΣΥ

Επιτροπή Παιδείας, Ευθύμιος Δίπλαρος ή Άντρεας Κυπριανού ΔΗΣΥ

Επιτροπή Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου ΑΚΕΛ

Επιτροπή Εργασίας, Α. Φακοντή ΑΚΕΛ

Επιτροπή Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά ΑΚΕΛ

Οι υπόλοιπες Επιτροπές θα εξαρτηθούν κατά πόσο τα μικρότερα κόμματα θα λάβουν τελικά Προεδρίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE