ΓΑΛΛΙΑ: Πάνω από ένα δις ευρώ το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες

ΓΑΛΛΙΑ: Πάνω από ένα δις ευρώ το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες

Μια εβδομάδα πλημμυρών συμπληρώνεται στη Γαλλία και τα προβλήματα παραμένουν.

Σύμφωνα με το Euronews, στον αυτοκινητόδρομο Α10 υπήρξε νέα κινητοποίηση των Αρχών για να απεγκλωβιστούν οδηγοί οχημάτων. Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς λόγω των πλημμυρών, το κόστος των ζημιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ένα δις ευρώ. Το πρωί της Δευτέρας (6/6) έγινε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς.

Ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει ένα ταμείο εκτάκτων αναγκών για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Επίσης έγινε συνάντηση με εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών. Τη Δευτέρα(6/6) πορτοκαλί συναγερμός ίσχυε για την περιοχή της Νορμανδίας.

Αυτή την εβδομάδα οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο θα χαρακτηριστούν ζώνες που υπέστησαν φυσική καταστροφή. Έτσι οι κάτοικοί και οι επαγγελματίες θα αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση σε βοήθεια.

Στο Παρίσι, η στάθμη των υδάτων στο Σηκουάνα έπεσε, ωστόσο δεν κυκλοφορεί ο προαστιακός στις όχθες του ποταμού. Το μουσείο του Λούβρου θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον έως την Τρίτη (7/6).

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση του Νετανιάχου για κατάληψη της πόλης της Γάζας - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση του Νετανιάχου για κατάληψη της πόλης της Γάζας - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που προβλέπει ο στρατός της χώρας να καταλάβει «την πόλη της Γάζας», ανέφερε προ ολίγου X ο Μπαράκ Ραβίντ, ισραηλινός ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios και του CNN, επικαλούμενος πηγή του στην ισραηλινή κυβέρνηση την οποία δεν κατονόμασε.

BEST OF TOTHEMAONLINE