Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου οι δύο συλληφθέντες για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου οι δύο συλληφθέντες για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να προσαχθούν σήμερα τα δύο πρόσωπα για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης, που συνελήφθησαν την Δευτέρα 6/6, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων.

Πρόκειται για τον κοινοτάρχη του χωριού Γαλαταριάς Ανδρέα Αριστείδου, 72  ετών, και τον γιο του Μιχάλη, 48 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ από την Αστυνομία όταν στην κατοχή τους παράνομα εντοπίστηκαν 25 περίπου αρχαία αντικείμενα  μεγάλης αξίας, αφού δεν είχαν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε από την Αστυνομία και το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε τρεις κατοικίες, εκ των οποίων η μία στην Πέγεια και οι δύο στη Γαλαταριά, ιδιοκτησίας του πατέρα και του υιού.

Στις τρεις κατοικίες εντοπίστηκαν 25 περίπου στον αριθμό αμφορείς, πήλινα αγγεία και διάφορα αρχαία αντικείμενα  που ανήκουν κυρίως στην ελληνιστική περίοδο.

Ανακρινόμενα τα δύο πρόσωπα δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των αρχαίων αντικειμένων και σημείωσαν πως κάποια εξ αυτών τα είχαν από τους παππούδες τους και ότι παρέλειψαν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE