Οργή Τουρκίας με Ελλάδα για την Αγία Σοφία

Οργή Τουρκίας με Ελλάδα για την Αγία Σοφία

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου από την Αγία Σοφία για λογαριασμό προγράμματος της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ΤΡΤ Diyanet κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς καλεί την "Ελλάδα η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα να επιδείξει κοινή λογική στο ύφος και τις ανακοινώσεις της". Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι "η Ελλάδα παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με την νεοτερικότητα".

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να υπενθυμίσουν ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Μήνυμα προς τον ΓΓ των ΗΕ για την ανάγκη να συγκαλέσει μια διευρυμένη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν διακοπεί έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE