ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδόπουλος: «Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας ήταν ακόμα ένα κληροδότημα της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ»

Παπαδόπουλος: «Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας ήταν ακόμα ένα κληροδότημα της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ»

Όσοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους όχι μόνο διαιώνισαν αλλά και επιδείνωσαν προβλήματα στον τομέα της Υγείας δεν θα πρέπει τώρα να ζητάνε και τα ρέστα, απαντά στο ΑΚΕΛ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Με γραπτή δήλωση του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας ήταν ακόμα ένα κληροδότημα της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ – Χριστόφια προς την παρούσα Κυβέρνηση».

«Αποτελεί τουλάχιστον θράσος να κατηγορεί το ΑΚΕΛ - που σταθερά από το 2003 μέχρι το 2013 είχε στελέχη του ως Υπουργούς Υγείας και δεν έπραξε το παραμικρό προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του ΓΕΣΥ - αυτή την Κυβέρνηση ότι τάχα με τις πολιτικές της δημιούργησε τα προβλήματα και ότι δεν έχει όραμα για την αντιμετώπιση τους», προσθέτει.

Παρά το γεγονός, συνεχίζει, «ότι η προεκλογική περίοδος παρήλθε το ΑΚΕΛ επιμένει στο ίδιο ψέμα για τάχα περικοπές και πολιτική λιτότητας στον τομέα της Υγείας την ώρα που καμιά παγοποίηση θέσεων δεν έγινε στον τομέα της Υγείας από την παρούσα Κυβέρνηση και ούτε κονδύλια μειώθηκαν πέραν των εξοικονομήσεων που έγιναν μέσα από καλύτερες συμφωνίες για παραπομπή ασθενών τόσο στο εξωτερικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα στο εσωτερικό».

Η παρούσα Κυβέρνηση, υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ ο κ. Παπαδόπουλος, «παρά τη μείωση της προσέλευσης ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια εφαρμόζει εδώ και καιρό και την πολιτική παραπομπής περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων καθώς και την άμεση αντιμετώπιση χρονιζόντων περιστατικών, ώστε να μειωθούν οι λίστες αναμονής».

Υπενθυμίζει, επίσης, στο ΑΚΕΛ ότι, «όπως πολύ καλά γνωρίζει, η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων επί του οποίου διαβουλεύεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, κάτι που το ΑΚΕΛ δεν τόλμησε να πράξει κατά την προηγούμενη δεκαετή παρουσία του στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

 Συνεπώς, καταλήγει «όσοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους όχι μόνο διαιώνισαν αλλά και επιδείνωσαν προβλήματα στον τομέα της Υγείας δεν θα πρέπει τώρα να ζητάνε και τα ρέστα».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top