ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην βουλευτής υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού

Πρώην βουλευτής υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού

Οι δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου αποτελούν την τελευταία πολιτική διαδικασία πριν από την μεγάλη εκλογική μάχη για ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας το 2018.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές αλλά και άτομα που βρίσκονται μέσα στον χώρο, οι δημοτικές, θα αποτελέσουν τον πρόδρομο για τις μεγάλες συνεργασίες που αναπόφευκτα πρέπει να επιτευχθούν για να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος.

Παρά λοιπόν την όποια «ασημαντότητα» μπορεί να έχουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση μπροστά στις βουλευτικές και τις Προεδρικές έχουν και αυτές την δική τους πολιτική ουσία.

Η ονοματολογία έχει ήδη αρχίσει και τα κομματικά επιτελεία καταστρώνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε μια προσπάθεια να ανοίξουν όσους περισσότερους διαύλους επικοινωνίας με άλλα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το όνομα που ακούγεται έντονα ότι θα διεκδικήσει την δημαρχία της Λεμεσού, είναι ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκος Νικολαΐδης.

Εάν οι πληροφορίες επαληθευθούν, τότε θα μιλάμε για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, αφού ο ενδιάμεσος χώρος ο οποίος βρίσκεται σε διεργασίες περαιτέρω συνεργασίας, θα βρεθεί μπροστά στο πρώτο σοβαρό τεστ.  

Αυτό διότι, αφενός ο κος Νικολαΐδης για την ΕΔΕΚ, αποτελεί persona non grata, λόγω της στάσης που τήρησε στις βουλευτικές εκλογές ενώ αφετέρου για το ΔΗΚΟ αλλά και την Συμμαχία Πολιτών, αποτελεί μια συμπαθητική φυσιογνωμία που θα στήριζαν.  

Με άλλα λόγια, οι δημοτικές εκλογές κάθε άλλο παρά αδιάφορες μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον για τους κομματικούς μηχανισμούς και τους πολιτικούς σχεδιασμούς τους που έχουν βάθος χρόνου μέχρι και το κρίσιμο 2018.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top