ΚΟΙΝΩΝΙΑ

300 νέες θέσεις για Κυπριακή Αστυνομία – Ενδιαφέρουσες οι δοκιμασίες για τους υποψήφιους!

300 νέες θέσεις για Κυπριακή Αστυνομία – Ενδιαφέρουσες οι δοκιμασίες για τους υποψήφιους!

Οι δοκιμασίες στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι για κάλυψη των 300 νέων θέσεων της Αστυνομίας, αναλύονται σε δημοσίευμα της Κυριακής (12/06).

Αθλητική δοκιμασία
Σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στον «Πολίτη», ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αθλητική δοκιμασία. Παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία από το ρεπορτάζ του Μανώλη Καλατζή:

•    Τεστ για δύναμη χειρολαβής: Οι υποψήφιοι θα σφίγγουν με όλη τους τη δύναμη ρώτα με το δεξί και μετά με το αριστερό χ΄ρι τη χειρολαβή δυναμόμερου φια 2-3 δευτερόλεπτα. Αυτό οι υποψήφιοι θα το κάνουν από δυο φορές και θα ληφθεί υπόψιν η καλύτερη επίδοση. Κατά τη διάρκεια της μέτρησςη ο βραχίονας του υποψηφίου δεν πρέπει να ακουμπά το σώμα. Το αποτέλεσμα της μέτρησης θα είναι το άθροισμα των ενδείξεων και από τα δυο χέρια. Για τους άντρες είναι τα 90 κιλά και για τις γυναίκες τα 65.


•    Δίπλωση από εδραία θέση: Ο υποψήφιος θα είναι καθιστός με τα πόδια τεντωμένα μπροστά και θα σκύβει όσο το δυνατόν περισσότερο προς της άκρες των ποδιών με τα δάκτυλα των χεριών τεντωμένα. Δοκιμάζεται η ευλυγισία του υποψήφιου με λίγα λόγια. Για τους άντρες η επίδοση θα είναι 0 cm και για τις γυναίκες τα 5 cm.


•    Κατακόρυφο άλμα: Το κατώτατο όριο είναι 40 cm για τους άνδρες και για τις γυναίκες τα 30 cm.


•    Αντοχή και ταχύτητα: Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε δυο σχετικές εξετάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τρέξιμο 30 μέτρων που οι άντρες θα πρέπει να καλύψουν σε 4,5 δευτερόλεπτα και οι γυναίκες σε 5. Ακόμη, οι υποψήφιοι θα κάνουν πρέπει εντός 12 λεπτών να τρέξουν 2.400 μέτρα (άντρες) και 2.000 μέτρα (γυναίκες), αντίστοιχα.

Θα γίνουν ακόμη ψυχομετρικά τεστ και θα αφορούν την προσωπικότητα, την ετοιμότητα, την ψυχραιμία αλλά και την τάση κάποιου στη διαφθορά.

Ασφαλώς θα περιλαμβάνονται και γραπτές εξετάσεις. Πανεπιστημιακός τίτλος θα βαθμολογείται με 2 μονάδες και μεταπτυχιακό με μια μονάδα επιπλέον. Επιπλέον μια μονάδα θα δίδεται στους κατόχους διδακτορικού. Πρώην στρατονόμοι, καταδρομείς και ΟΥΚάδες, θα παίρνουν επίσης μια μονάδα επιπλέον.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top