Στις 2.578 ανέρχονται οι μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοικτά της Ιταλίας το Σαββατοκύριακο

Στις 2.578 ανέρχονται οι μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοικτά της Ιταλίας το Σαββατοκύριακο

Το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι 1.230 μετανάστες διασώθηκαν χθες Κυριακή σε εννέα επιχειρήσεις στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σικελία και τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, ενώ ανασύρθηκε η σορός ενός μετανάστη.

Συνολικά το Σάββατο και την Κυριακή διασώθηκαν 2.578 μετανάστες σε είκοσι χωριστές επιχειρήσεις -11 το Σάββατο και 9 χθες- όπως ανέφερε από τη Ρώμη το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο τις συντόνισε.

Πάνω από 4.000 άνθρωποι διασώθηκαν μέσα στις τέσσερις τελευταίες ημέρες. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν πλοία του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, ένα ισπανικό πλοίο της αποστολής του FRONTEX, καθώς επίσης και σκάφη των ΜΚΟ Migrant Offshore Aid Station (MOAS) και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins sans frontieres, MSF).

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περισυνέλεξαν ένα πτώμα από το ένα από τα φουσκωτά στα οποία επέβαιναν μετανάστες. Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, η οποία μπήκε πλέον στην τρίτη της χρονιά.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE