Ιωάννης Κασουλίδης: «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άξιζε να είχε κερδίσει»

Ιωάννης Κασουλίδης: «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άξιζε να είχε κερδίσει»

Η Κύπρος έδωσε μια «πάρα πολύ μεγάλη μάχη» στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, επισημαίνοντας ότι ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης άξιζε να είχε κερδίσει.

Εξερχόμενος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τις συναντήσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι και την υφυπουργό Βικτώρια Νούλαντ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «Είναι λυπηρό κάποιος να χάνει για 4 ψήφους. Πιστεύω ότι ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης άξιζε να είχε κερδίσει. Όμως αυτά συμβαίνουν στη δημοκρατία».

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι «πράγματι δώσαμε μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη. Το να χάνεις για 4 ψήφους αποδεικνύει ότι μπορούσε το αποτέλεσμα να πάει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, αποδεικνύει ότι η Κύπρος έχει πολύ μεγάλο κύρος στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δηλαδή στα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε.

Ήταν, είπε, «μια πολύ καλή άσκηση διπλωματίας για την Κύπρο και ευχόμαστε στον εκλεγέντα πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης να επιτύχει κατά τη διάρκεια της θητείας».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE