Παραμένει στη θέση του ο Μαυρογιάννης – Στις 17 του μήνα η επομένη συνάντηση των διαπραγματευτών

Παραμένει στη θέση του ο Μαυρογιάννης – Στις 17 του μήνα η επομένη συνάντηση των διαπραγματευτών

Στη θέση του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς στις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες για το Κυπριακό, παραμένει ο Αντρέας Μαυρογιάννης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο κ. Μαυρογιάννης επιστρέφει στην Κύπρο στις 15 Ιουνίου, και θα συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 του μήνα.

Ως γνωστόν, με διαφορά τεσσάρων ψήφων, ο κ. Μαυρογιάννης δεν εκλέγηκε χθες Πρόεδρος της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Τη θέση κατέλαβε με 94 ψήφους, έναντι 90 ψήφων του κ. Μαυρογιάννη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπων των νησιών Φίτζι, Πίτερ Τόμσον.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.