ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές από τη Συρία ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» Βέλγιο και Γαλλία

Τζιχαντιστές από τη Συρία ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» Βέλγιο και Γαλλία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρομοκράτες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας με βάρκες με στόχο να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον ζευγαριών.

Το Βέλγιο και τη Γαλλία έχουν βάλει στο «μάτι» ομάδες τζιχαντιστών, προειδοποιούν οι αρχές των Βρυξελλών, επισημαίνοντας πως ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν φθάσει στην Ευρώπη από τη Συρία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας με βάρκες με στόχο να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον ζευγαριών.

Οι ομάδες τζιχαντιστών, που σχεδιάζουν να επιτεθούν σε ζευγάρια του Βελγίου και της Γαλλίας, έχουν ήδη στην κατοχή τους τον απαραίτητο οπλισμό, όπως επισημαίνει ο βελγικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», οι στόχοι των τζιχαντιστών στο Βέλγιο βρίσκονται σε τρία σημεία: Σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών, σε κατάστημα εστίασης αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ και σε αστυνομικό στόχο.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «Le Soir», αν και οι πληροφορίες αυτές είναι άκρως ανησυχητικές, οι αρχές του Βελγίου δεν έκριναν απαραίτητη την αύξηση του επιπέδου συναγερμού. Το επίπεδο βρίσκεται στο τρία, το δεύτερο υψηλότερο.

Αρχικά, τις πληροφορίες για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στις δύο ευρωπαϊκές χώρες είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της η βελγική εφημερίδα «La dernieure heure», εν συνεχεία όμως τις αναπαρήγαγαν όλες οι βελγικές εφημερίδες. 

Η προειδοποίηση των βελγικών αρχών αφορά ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών που σχεδιάζουν χτυπήματα σε Βέλγιο και Γαλλία με στόχο ζευγάρια. Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Βελγίου έχουν ήδη αποστείλει επιστολή, σύμφωνα με την οποία επίκεινται τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top