ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλό το κόστος της λύσης, το αέριο μπορεί να συμβάλει, δηλώνει ο Μπουρτζιού

Υψηλό το κόστος της λύσης, το αέριο μπορεί να συμβάλει, δηλώνει ο Μπουρτζιού

Υψηλό θα είναι το κόστος της λύσης του Κυπριακού και δεν θα μπορεί να καλυφθεί πλήρως από εξωτερικές πηγές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου οι φυσικοί πόροι της Κύπρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού που μιλούσε σε εκπομπή του παράνομου Μπαϊράκ, κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, είπε ότι όλοι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν σε όλους τους Κυπρίους.

"Ως συνεργάτες στο μέλλον, και οι δύο πλευρές έχουν κοινή ευθύνη για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων προς όφελος όλων των ανθρώπων που ζουν στο νησί”. Η έρευνα, οι γεωτρήσεις και η εμπορία των φυσικών πόρων δεν θα πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει τη διαδικασία λύσης, αλλά με έναν τρόπο που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

“Το κόστος της λύσης του Κυπριακού θα είναι υψηλό. Δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από έξω. Δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε πιο φυσικό από του να χρησιμοποιούμε τον δικό μας πλούτο και τους πόρους για το σκοπό αυτό”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος του Μουσταφά Ακιντζί είναι να επιτευχθεί λύση μέχρι το τέλος του 2016 και πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συμμερίζεται τον ίδιο στόχο.

"Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ακιντζί ευχαρίστως θα συναντηθεί και να εργαστεί από κοινού με τον Μπαν Γκι μουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και οπουδήποτε”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top