Αποσύρεται χοιρομέρι από την κυπριακή αγορά – Δείτε την επωνυμία

Αποσύρεται χοιρομέρι από την κυπριακή αγορά – Δείτε την επωνυμία

Στην ανάκληση προϊόντος, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά και το οποίο δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων, προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του προϊόντος με την ονομασία «Χωριάτικο Καπνιστό Χοιρομέρι», με παρασκευαστή τον «Φάνος Θεοφάνους Άλωνα – Πιτσιλιά», με ανάλωση μέχρι 11.09.16 , το οποίο πωλείται με το βάρος σε πλαστική συσκευασία. Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών  Αρωματικών Υδρογονανθράκων.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει/διακινεί το εν λόγω τρόφιμο στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση.

Παράλληλα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν προβεί σε διερεύνηση του θέματος και έχουν διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν είναι εγκεκριμένη. Ως εκ τούτου, όλα τα τρόφιμα που έχουν παραχθεί από την συγκεκριμένη εγκατάσταση, θεωρούνται ως μη ασφαλή και καλούνται οι καταναλωτές όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τις δειγματοληψίες τροφίμων, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Μήνυμα προς τον ΓΓ των ΗΕ για την ανάγκη να συγκαλέσει μια διευρυμένη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν διακοπεί έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE