Παγκύπριο Γυμνάσιο: Παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ζητά η Ε. Θεοχάρους

Παγκύπριο Γυμνάσιο: Παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ζητά η Ε. Θεοχάρους

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να παρέμβει στην υπόθεση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι «με την πρόσφατη ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων στους υπόγειους χώρους του Παγκυπρίου Γυμνασίου, και μετά από την προσφυγή που έχει γίνει στην Επιτροπή Αναφορών και την αναφορά από Κύπριους πολίτες, αλλά και την Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και μετά από το γεγονός ότι η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει το κτίριο ως διατηρητέο, είναι απορίας άξιο γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν παρεμβαίνει πάραυτα αυτή τη στιγμή για να σταματήσουν τα οποιαδήποτε έργα».

Αναφέρθηκε εξάλλου σε καταγγελίες της Ομάδας Πρωτοβουλίας ότι οι εργασίες στον χώρο προχωρούν κανονικά και πρόσθεσε ότι, αν συνεχιστούν, θα πρόκειται για ζημιά «άνευ προηγουμένου». Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ζήτησε τέλος να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Live: Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE