Τι φοβάται η Γερμανία για την τουρκική κοινότητά της

Τι φοβάται η Γερμανία για την τουρκική κοινότητά της

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος μιλά για «αυξανόμενη δραστηριότητα προπαγάνδας»

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο ενεργοποίησης ριζοσπαστικών δυνάμεων στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας διατύπωσε η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης, μετά το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

«Αντιλαμβανόμαστε αυξανόμενη δραστηριότητα προπαγάνδας», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σε τοπικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η «κλιμακούμενη ένταση» θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αντιδράσεις στην εξτρεμιστική «σκηνή» της περιοχής.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος εστιάζει την προσοχή της στην οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», η οποία αριθμεί περί τα 7.000 μέλη στη Γερμανία και περί τα 2.100 μέλη μόνο στην περιοχή Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.