«Απολαμβάνουμε τις μυρωδιές της γης»! Προσεδαφίστηκε η διαστημική κάψουλα με τρεις αστροναύτες

«Απολαμβάνουμε τις μυρωδιές της γης»! Προσεδαφίστηκε η διαστημική κάψουλα με τρεις αστροναύτες

Στο Καζακστάν και με ασφάλεια προσεδαφίστηκε η διαστημική κάψουλα Soyuz που μετέφερε τρεις αστροναύτες

Μία διαστημική καψούλα τύπου Soyuz προσεδαφίστηκε σήμερα με ασφάλεια στη στέπα κοντά στην πόλη Ζεζκασγκάν στο Καζακστάν. Η διαστημική καψούλα μετέφερε τρεις αστροναύτες από τη Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου Βρετανού αστροναύτη, Τιμ Πικ.

Ο Πικ, μαζί με έναν Ρώσο κι έναν Αμερικανό αστροναύτη, είχαν αναχωρήσει από το διαστημικό σταθμό περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, αφού συμπλήρωσαν έξι μήνες σε διαστημική τροχιά γύρω από τη γη.

Η καψούλα προσγειώθηκε με το πλευρικό τμήμα της ατράκτου της, εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στη στέπα, μετά την ελεύθερη πτώση της με αλεξίπτωτο για περίπου 14 λεπτά. Αμέσως μετά, ομάδα εντοπισμού και διάσωσης έβγαλε τους τρεις αστροναύτες από το εσωτερικό της διαστημικής καψούλας.

Ο Πικ δήλωσε ότι απολαμβάνει «τις μυρωδιές της γης», και το φρέσκο αέρα σε αντίθεση με την τεχνητή οξυγόνωση και την υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού, ενώ στη συνέχεια εξετάστηκε από ειδικούς γιατρούς.

Μαζί του, ήταν ο αρχηγός της διαστημικής αποστολής Γιούρι Μαλετσένκο, αλλά και ο αστροναύτης της NASA, Τιμ Κόπρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE