Στην Ασίνου το πιο σοβαρό μέτωπο της πυρκαγιάς

Στην Ασίνου το πιο σοβαρό μέτωπο της πυρκαγιάς

Με ρίψεις επιβραδυντικού από τα πτητικά μέσα, γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά στο μέτωπο της περιοχής της Ασίνου, που είναι και το σοβαρότερο.

Παράλληλα, πτητικά μέσα επιχειρούν και πάνω από την περιοχή των Σπηλιών με ρίψεις νερού, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος βρίσκεται στο Κέντρο Συντονισμού στη Γαλάτα, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

«Έχουμε επικεντρώσει την προσπάθεια στον έλεγχο της πυρκαγιάς. Έχουμε διαχωρίσει την πυρκαγιά σε δύο μέτωπα: το βόρειο μέτωπο που είναι η περιοχή της Ασίνου και το νότιο μέτωπο που είναι η περιοχή των Σπηλιών», ανέφερε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη 15 πτητικά μέσα ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους στις έξι το πρωί και αδιάκοπα προβαίνουν σε ρίψεις. «Στην περιοχή της Ασίνου γίνονται ρίψεις επιβραδυντικού από τα αεροπλάνα και στην περιοχή των Σπηλιών γίνονται ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα. Το πιο σοβαρό μέτωπο που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή είναι εκείνο της Ασίνου και γι` αυτό γίνονται ρίψεις επιβραδυντικού για να περιοριστεί η πυρκαγιά και στη συνέχεια να τεθεί υπό έλεγχο», εξήγησε ο Υπουργός.

Εκτίμησε ότι οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ευνοϊκές και το επόμενο δίωρο θα είναι «πολύ καθοριστικό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα ξένα πτητικά μέσα που αναμένονται από Γαλλία και Ιταλία θα φθάσουν γύρω στις 4 το απόγευμα και τότε θα εξεταστεί πώς θα αξιοποιηθούν.

«Γίνεται κάθε δίωρο αξιολόγηση της κατάστασης. Λαμβάνουμε πληροφόρηση από τους πιλότους και από τους τρεις συντονιστές», είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε, τέλος, ότι ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Κέντρο Συντονισμού όπου θα προεδρεύσει σύσκεψης, θα γίνει ενημέρωση και θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα εξελιχθεί ο χειρισμός της κατάστασης.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις χώρες του Κόλπου να επηρεάζονται άμεσα. Το απόγευμα της Κυριακής (08.03.2026) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει ότι οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εκτός των βασικών μετώπων. Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εντείνονται, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τη χρήση βάσεων της RAF, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη χώρα. Δείτε όλες τις εξελίξεις πιο κάτω.