ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕ: Δηλώνουν αθώοι Μπουλούτας - Φόρος / Θα αξιολογήσουμε την κατάθεση Βγενόπουλου

ΓΕ: Δηλώνουν αθώοι Μπουλούτας - Φόρος / Θα αξιολογήσουμε την κατάθεση Βγενόπουλου

Η Νομική Υπηρεσία θα αναμένει να δει το περιεχόμενο της ανακριτικής κατάθεσης που έδωσε χθες στην Αθήνα ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ακολούθως θα προβεί στην αξιολόγηση της, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο κ. Κληρίδης δήλωνε στο ΚΥΠΕ ότι οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος καταζητούνται ακόμα από τις ελληνικές αρχές, οι δύο εκζητούμενοι εξέδιδαν ανακοίνωση με την οποία δήλωναν την αθωότητα τους επικαλούμενοι απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μπουλούτας και Φόρος είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Λαϊκής, η ακρόαση της οποίας είναι ορισμένη για αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Χθες, ο Πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος υπέβαλε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στη 10η ειδική ανακρίτρια στην Αθήνα για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής των κυπριακών Αρχών. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, ότι υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι «είναι άνθρακας ο θησαυρός».

Όπως ισχυρίστηκε,  σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα του Τύπου κλήθηκε να δώσει μια κατάθεση, όχι για καμία σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας του 2009 και του 2010. «Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

“Θα δούμε την ανακριτική κατάθεση και θα την αξιολογήσουμε” δήλωσε ο κ. Κληρίδης μετά από σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς εάν έχουν εντοπιστεί τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Μπουλούτας και Φόρος ενόψει της αυριανής ακρόασης της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για παραπομπή της ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “ακόμα καταζητούνται”.

Εκτός από τους Μπουλούτα και Φόρο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί χειραγώγησης της αγοράς λόγω της μη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, ως είχαν υποχρέωση, για την απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής την περίοδο 2011, που είχε ως αποτέλεσμα τη φερόμενη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Κατηγορούνται, επίσης, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011

Οι Κουννής και Λυσάνδρου εμφανίζονται κανονικά ενώπιον του δικαστηρίου στα πλαίσια της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Από την άλλη, οι Μπουλούτας και Φόρος, ενώ αρχικά είχαν εκφράσει την πρόθεση τους να έρθουν στην Κύπρο για τη δίκη της Λαϊκής Τράπεζας, σεβόμενοι, όπως είχαν δηλώσει, την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της, εντούτοις στη συνέχεια, μέσω του δικηγόρου τους, ανακοίνωσαν ότι “τελικά θεώρησαν αναγκαίο να μη το πράξουν, με στόχο τη διαφύλαξη άλλων διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της Λαϊκής, στις 11 Μαΐου, η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Σοφία Χατζηκυριάκου όρισε τη χρονική προθεσμία μέχρι τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, οι οποίοι παραμένουν μέχρι στιγμής άφαντοι.

Η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου έχει αναβληθεί μέχρι στιγμής τρεις φορές λόγω ακριβώς της μη εμφάνισης των Μπουλούτα – Φόρου ενώπιον του δικαστηρίου.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής στο κατηγορητήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μπουλούτας – Φόρος: Με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης είμαστε αθώοι
 

«Με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης είμαστε αθώοι», αναφέρουν οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη, λίγο μετά την επικοινωνία μας με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, και στην οποία αναφέρουν επίσης ότι είναι “θέμα χρόνου και διαδικασίας πλέον να τερματισθεί η άδικη ταλαιπωρία μας».

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι εξεδόθη χθες, 21/6/2016, από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών απόφαση αρχειοθέτησης της ιδίας υπόθεσης (απομείωση υπεραξίας των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2011 της Λαϊκής Τράπεζας) “για την οποία καλούμεθα να δικαστούμε στην Κύπρο”.
 
“Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη λοιπόν, όπως άλλωστε ήταν και η πεποίθηση όλων των ανθρώπων που είναι σχετικοί με τον τραπεζικό χώρο και τις αντίστοιχες διαδικασίες, είμαστε αθώοι, δεν έχουμε διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα”, όπως υποστηρίζουν.
 
Σημειώνουν ότι “σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης και του Ευρωπαϊκού δεδικασμένου το οποίο πλέον προκύπτει, είναι θέμα χρόνου και διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών δικαστηρίων ή/και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή/και του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ώστε να τερματιστεί η άδικη δυσφήμιση και ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί τόσο εμείς προσωπικώς όσο και οι οικογένειές μας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top