Προκαλεί η Τουρκία - «Ελπίζω οι Ελληνοκύπριοι να συνέλθουν»

Προκαλεί η Τουρκία - «Ελπίζω οι Ελληνοκύπριοι να συνέλθουν»

Υπερόπτης εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης αναφερόμενος στους όρους της ΚΔ σχετικά με την αποδοχή βοήθειας από την Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές κάλεσε τους Ελληνοκύπριους "να συνέλθουν", κατά την έκφρασή του, αναφερόμενος στον όρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την αποδοχή βοήθειας από την Τουρκία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Τρόοδος.

"Η ε/κ πλευρά, όπως πάντα, έδειξε την απερισκεψία της. Θα πάρουν βοήθεια από εμάς αλλά ακόμη από άποψης δικής τους διπλωματίας και μπερδεμένης πολιτικής τους κάνουν αχρείαστες συζητήσεις για το αν θα λαμβάνεται το ίδιο νερό της Μεσογείου από το βορρά ή το νότο. Ελπίζω να συνέλθουν και να έχουν τον έλεγχο αυτής της κατάστασης το συντομότερο," ανέφερε.

Η δήλωση του Τουγρούλ Τουρκές έγινε κατά τη συνάντησή του με τον `υπουργό δημοσίων έργων και συγκοινωνίας` των κατεχομένων Κεμάλ Ντουρούστ στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE