Το ΔΝΤ ζητάει και νέα μέτρα: Είναι μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

Το ΔΝΤ ζητάει και νέα μέτρα: Είναι μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

«Χρειάζεται μία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, το οποίο είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο».

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συνέδριο του Economist, στην Αθήνα.

Η κ. Βελκουλέσκου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, διευκρινίζοντας ότι το ΔΝΤ, παρότι δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας, συμμετέχει στις συζητήσεις.


Το στέλεχος του Ταμείου σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής - πριν το 2018 - εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, αλλά χρειάζεται να εκτιμήσουμε αν τα μέτρα που προτείνονται είναι σύμφωνα με την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Αν όχι - πρόσθεσε - «θα πρέπει να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα που θα τη διασφαλίζουν».

Η κ. Βελκουλέσκου άσκησε κριτική στην Ε.Ε., κάνοντας λόγο για «φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους», οι οποίοι «αυξάνουν τα ρίσκα της αποτυχίας». «Χρειάζονται πιο ρεαλιστικές στοχεύσεις για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τον ρυθμό ανάπτυξης» τόνισε με νόημα.

«Tο 2014, η Ελλάδα είχε εισέλθει σε φάση ανάπτυξης που θα απαιτούσε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν το 2015 κι έτσι οδηγηθήκαμε σε μια δεύτερη ελληνική κρίση» επισήμανε παράλληλα και παραδέχθηκε ότι «κεντρικός στόχος τα τελευταία έξι χρόνια είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE