ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Συγκινητική η συμβολή των εθελοντών αλλά και των εταιριών! Πέραν από 1400 πολίτες έτρεξαν να βοηθήσουν

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Συγκινητική  η συμβολή των εθελοντών αλλά και των εταιριών! Πέραν από 1400 πολίτες έτρεξαν να βοηθήσουν

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές που επιχείρησαν στα πύρινα μέτωπα εκφράζει με ανακοίνωση του ο μη κυβερνητικός οργανισμός REACTION, όπως επίσης και προς τον κόσμο και τις εταιρίες που απέστειλαν τις προμήθειες στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά και προς τον Επίτροπο Εθελοντισμού για τη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου, πέραν των 1.400 εθελοντών είχαν περάσει από το Κέντρο Συντονισμού των Εθελοντών στην Γαλάτα και εγγράφηκαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ εκκρεμούσαν ακόμα 2.500 αιτήματα.

Προστίθεται ότι δεν έλειψαν και κάποια παράπονα από τους εθελοντές για τη μη αξιοποίησή τους, όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση με ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά, ύψιστος στόχος είναι η ασφάλεια των εθελοντών.

Η «άτακτη εμπλοκή» εθελοντών στα πύρινα μέτωπα θα ήταν επικίνδυνη όχι μόνο για τους εθελοντές αλλά και για τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην πυρόσβεση, προσθέτει ο κ. Σταύρου.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι αν και η συγκεκριμένη πυρκαγιά έλαβε τεράστιες και απρόβλεπτες διαστάσεις, υπήρξε ωστόσο καλός συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων υπό τις δύσκολες αυτές περιστάσεις. Το Συντονιστικό Κέντρο των Εθελοντών είχε μια άψογη συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, προστίθεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Συντονισμού Εθελοντικών Ομάδων και Εθελοντών για κρίσιμες καταστάσεις, ώστε να εκπαιδευτούν ομάδες και να ενημερωθεί το κοινό που, πως και εάν μπορεί να βοηθήσει.

Τέλος, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του REACTION, Κυριακή Παπαδάμου η ανταπόκριση και η υποστήριξη του κόσμου αλλά και ιδιωτικών εταιριών ήταν συγκινητική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE