Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit: «Αν δώσουμε λάθος μήνυμα θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες»

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit: «Αν δώσουμε λάθος μήνυμα θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες»

Στο μήνυμα που θα δοθεί στους υπόλοιπους λαούς που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, στέκεται το γερμανικό σχέδιο για το Brexit που αποκαλύπτει η Handelsblatt.

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit, δίνει στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Πρόκειται για ένα οκτασέλιδο κείμενο με το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που φέρονται να έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί για το Brexit που τελικώς επικράτησε στο γερμανικό δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα τονίζει πως οι Γερμανοί θα προσφέρουν μια διαδικασία «εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων αποχώρησης» όμως η διαδικασία αποχώρησης θα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω της εμπλοκής της Βρετανίας για παράδειγμα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά την περίοδο των δύο ετών η γερμανική κυβέρνηση θα στοχεύσει σε μια συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει τελικώς μια «συνδεδεμένη χώρα εταίρο».

Σύμφωνα πάντως με το οκτασέλιδο κείμενο η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει «αυτόματη πρόσβαση στην κοινή αγορά», υπό τον φόβο να μην παροτρυνθούν άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ολλανδία να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο μια λάθος αντιμετώπιση της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στην σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει «λάθος κίνητρα» στους άλλους λαούς.

«Η έκταση της τάσης μίμησης θα εξαρτηθεί από την αντιμετώπιση που επιφυλάξει η Ένωση στην Μεγάλη Βρετανία» αναφέρει το γερμανικό έγγραφο.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE